Esther Deltor · Ben trobats · 10/Abril: Torradetes de Santa Teresa

Receptes Funcionals

 

Quan parlem de receptes que tenen funcionalitat, estem explicant que més enllà del propi acte de nodrir el que fan és aportar determinats nutrients que ens ajuden a millorar diferents funcions del nostre cos.

El concepte d’alimentació funcional, amplia els objectius de l’alimentació saludable i prioritza la importància de determinar quins aliments i quines combinacions, hem d’incloure en la nostra dieta, en funció de l’objectiu que perseguim.

Per exemple:

* Les persones que han de baixar de pes, una alimentació funcional seria aquella que ens ajudès a rehabilitar el sistema digestiu, per proporcionar una bona absorció de nutrients, fos una alimentació rica en vitamines i minerals, proteïnes d’origen animal i vegetal, greixos saludables més omega3 que omega6, i controlés l’aport de carbohidrats en forma de sucre.

* Moltes vegades, les persones que tenen sobrepès, el seu estat d’ànim és baix, i ajuden a millorar el seu estat emocional menjant, per tant incloure aliments que ajudin a millorar l’estat d’ànim els anitrà molt bé.

Aprofitem que ve Setmana Santa i que un dels dolços coneguts per aquestes dates son les Torradetes de Santa Teresa, per convertir la recepta original, amb una RECEPTA FUNCIONAL!

Què hem fet?

– Excloure el gluten i la lactosa, així ajudem a rehabilitar el sistema digestiu de la persona que vol baixar de pes. PA SENSE GLUTEN, FARINA DE CIGRÓ I BEGUDA D’AMETLLES
– Incorporar un dolç saludable, que no ens ocasiona un trastor de glicèmia (apte per diabètics) SUCRE DE COCO
– Incorporar un superaliment LÚCUMA
• Originaria del Perú
• De la seva polpa se’n fa farina que s’utilitza en reposteria, pel seu sabor dolç i la seva concentració de nutrients.
• És de baix índex glicèmic, ens fa pujar poc el sucre.
• En especial vitamines del grup B (B 1, 2, 3) regulen el sistema nerviós; vitamina C com a antioxidant, ferro, calci i fòsfor.
• Gràcies a la sinèrgia dels seus components la lúcuma està considerada un super-aliment indicat en persones que pateixen problemes cardiovasculars, colesterol, alteracions de l’estat anímic (depressió, ansietat), sobrepès

TORRADETES DE STA TERESA (TORRIJAS) – VERSIÓ FUNCIONAL

INGREDIENTS
2 tasses de llet d’ametlles (500 mil·lilitres) (SENSE LACTOSA)
½ branca de canyella
La pell de 1/2 llimona
8 c/soperes de sucre de coco
160 grams de pa (SENSE GLUTEN)
4 c/soperes de farina de cigró (SENSE GLUTEN)
2c/soperes de lúcuma (SUPERFOOD)
4 c/soperes d’aigua
Oli d’oliva verge extra

PREPARACIÓ
1. Tallem el pa.
2. En un recipient escalfem la llet d’ametlles amb la lúcuma, la canyella i la pell de llimona. Quan estigui calent apaguem el foc.
3. Col·loquem el pa a una safata i les cobrim amb la barreja de llet d’ametlles, canyella, llimona i sucre. Deixem reposar uns 5 minuts per cada costadet, perquè absorbeixin tot el contingut, sense que quedin massa toves, perquè no es trenquin després.
4. En un bol barrejarem la farina de cigró amb aigua. Mullarem totes les nostres torrades amb el contingut resultant i les fregirem en una paella amb oli calent en abundància o bé les posarem al forn.
5. Finalment afegirem sucre de coco per sobre i deixarem que es refredin.